Tentang kami

Kami bermula sebagai syarikat pembinaan kecil yang berpusat di Jalan Pantai Bharu di Kuala Lumpur. Setelah menyedari peluang keemasan dari pengenalan Dasar Ekonomi Baru 1971 (DEB), pengasas kami memutuskan untuk menceburkan diri dalam industri perdagangan automatik dengan mengimport kenderaan rekondisi jenama terkenal dari Jepun. Oleh itu, Pantai Bharu dilahirkan pada tahun 1978 sebagai Pantai Bharu Leading & Credit (M) Sdn. Bhd. Di 22 Lorong Tapah di Jalan Goh Hock Huat di Klang, dengan mengkhususkan diri dalam kenderaan terpakai dan rekondisi yang diimport.

Selepas itu, kami berpindah ke Taman Berkeley dengan membuka EON Sales Dealership (sekarang dikenali sebagai Proton Edar Sales Dealership) pada tahun 1983. Pada tahun 1991, kami membeli sebidang tanah di mana Bangunan Pantai Bharu berdiri sekarang di Jalan Meru, Klang. Di bawah pengembangan Kumpulan Pantai Bharu secara berterusan, kami telah menceburkan diri dalam perkhidmatan yang tidak berkaitan dengan auto seperti terlibat dalam beberapa projek pembangunan dan pembinaan. Setelah lebih dari 40 tahun dalam industri ini, kami bangga mendapat penghargaan dan pengiktirafan dari institusi kewangan serta pemain utama industri di seluruh negara.


misi dan visi

Untuk mengembangkan Pantai Bharu menjadi syarikat yang berjaya, memberikan kepuasan kepada pemegang saham, pengarah dan tenaga kerja tanpa mengabaikan tanggungjawab sosial kepada masyarakat.

Untuk mengembangkan Pantai Bharu menjadi entiti perniagaan yang dipercayai oleh masyarakat untuk memberikan perkhidmatan dan kepuasan terbaik kepada pelanggan.


Sertai Kami

Ditubuhkan pada tahun 1978, dengan perniagaan di pelbagai industri termasuk automotif, pembangunan harta tanah, perladangan dan banyak lagi. Kami berkembang menjadi lebih baik untuk memenuhi keperluan harian pengguna. Bersama-sama kita berkembang dan menangani cabaran yang dihadapi dalam beberapa dekad yang akan datang. Sertailah kami Sekarang!

Lihat Jawatan Kosong